Kedvenc horrorjaim 2001-ből

Bateman toplistája, 2019. október 31.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 The Others (2001)
Más világ
Alejandro Amenábar dráma, horror, thriller 919 4,1 Gyönyörű, első osztályúan kivitelezett film. Ugyanolyan jól működik drámaként, mint horrorként.
2 El espinazo del diablo (2001)
Ördöggerinc
Guillermo del Toro dráma, fantasy, horror, ... 424 3,9 Guillermo del Toro mesterműve. Aki óriási ijesztgetésre számít, csalódni fog, ez bizony dráma a javából, a sötét sarkokban néhány kísértettel.
3 From Hell (2001)
A pokolból
Albert Hughes - Allen Hughes horror, krimi, thriller 613 3,7 Modern-gótikus rémmese az állandó veszélyérzet atmoszférájával. Az egyik legjobb film Jack-ről.
4 Session 9 (2001)
A 9. szalag
Brad Anderson dráma, horror, thriller 89 3,1 A hideg kiráz, mikor erre a filmre gondolok. Ha a From Hell-ben egy állandó veszélyérzet lebeg a néző körül, akkor a Session 9-ban ez a paranoia és a félelem fojtogató légköre. Már az elején a pofánkba kapunk egy hideg, szikár atmoszférát, ami aztán a film végére jéghideggé válik. Na és a befejezés, pfff... olyan, mint mikor az ember kap két büdös nagy kijózanító pofont, aztán csak ott ül csendben. Ehhez a filmhez úgy kell nekiállni, hogy minden zavaró körülményt: telefon, szomszéd, barát/barátnő ki kell zárni, hogy csak a filmre tudjunk koncentrálni. Javaslom, hogy aki meg szeretné nézni, ne olvasson utána a cselekménynek. Három szóban ez a film: kőkemény pszichológiai horror.
5 Jeepers Creepers (2001)
Aki bújt, aki nem...
Victor Salva horror 299 3,0 Újszerű horror, baljóslatú hangulattal.
6 Ghosts of Mars (2001)
A Mars szelleme
John Carpenter akciófilm, horror, sci-fi 225 2,0 Carpenter ujjgyakorlata. Jófajta gagyiságban bővelkedő, szerethető B-mozi, aminek sztoriját a rendező már legalább négyszázötvenszer leforgatta. Persze ettől még szórakoztató.
7 Jason X (2001)
 
James Isaac horror, sci-fi 231 2,1 Annyira gagyi és trash, hogy nem lehet nem szeretni. "Über-Jason" -meg hasonló dolgok, zseniális!
8 The Forsaken (2001)
A sivatag vámpírjai
J.S. Cardone akciófilm, horror, thriller 26 2,4 Ezt először rá sem akartam tenni a listára, mert újabban nem szokott a lejátszómban vendégeskedni, viszont elég sokszor megnéztem már, és bár halálosan középszer, mégis élvezetes sivatagi akciómóka.