Jegyezd meg fiam, ezek bölcs tanácsok!

Jereváni Rádió toplistája, 2014. november 11.

# Film Rendező Műfaj Nézettség Átlag Megjegyzés
1 Szindbád (1971)
 
Huszárik Zoltán dráma 462 4,3 "Tudja nagyságod, nem érdemes másért élni, csak a nőkért!"
2 Scent of a Woman (1992)
Egy asszony illata
Martin Brest dráma 846 4,2 "A nő furcsa egy teremtés. Hogyan született... Isten kurva nagy zseni lehet. A haja...a haja mindent elmond. Temetted-e valaha az arcodat egy tengernyi hajba, és kívántad-e, hogy örökké ott maradj... És az ajka, amikor rádtapad, olyan, mint a hűvös bor, amit egy sivatagi utazás után kortyolgatsz. A melle, whoo-ah... Van nagycsöcsű, van kiscsöcsű. A mellbimbójuk felnyársal, mint egy kétágú villa. A lába... nem számít, ha olyan mint egy karcsú görög oszlop, vagy mint egy konyhaasztal lábai... Ami közte van, az a mennyország. Megszomjaztam. Bizony, Mr. Simms, a legfontosabb szó a világon, amire érdemes odafigyelni, nos az a... pina."
3 Buena Vista Social Club (1999)
 
Wim Wenders dokumentumfilm, zenés film 160 4,2 "Amíg vér folyik az ereimben, szeretem a nőket! Mert az élet ez! Nők, virágok, romantika, ez mind szép. Egy romantikus éjszakának nincs kifejezhető ára. És ezt még nem felejtettem el. 90 éves vagyok. Öt gyerekem van. Már ismeritek Salvadort és Basiliot. Salvador a legkisebb. Öt gyerekem van, de most dolgozom a hatodikon. Hatot akarok! Eggyel többet!"
4 Taxidermia (2006)
 
Pálfi György dráma, szatíra 705 3,8 Hadnagy: Igaza van a költőnek: mi végre van, ha feláll az emberi fasz? Ki tudja azt? Nem igaz, Morosgoványi? Morosgoványi Vendel: Igenis, hadnagy úr! Hadnagy: Továbbá megkérdem én, Morosgoványi, egyenes szóval, magyarul, hogy: van-e nagyobb dolog az asszonyi pinánál? Nevezze akárki akárhogy, mégiscsak a pina a közös nevező. Vagy nem? És ha nem, akkor azért nem, mert nem. Vagy azért, mert csúnya - ugye a szaga neki. Vagyis mosdatlan. Vagyis disznó. Hadnagy: Igenis, hadnagy úr! Hadnagy: Mert megengedem én, kérem, hogy mindenféle költők tollán szebb a "szerelemkelyhe", vagy "harmatos liliom", vagy éppenséggel a cunnika. Efelől semmi kétség. Vagy ahogy a nótában is meg van mondva: "Lennél te rózsa-rózsa bimbó, lennék a méh... ta-da-da döngi-döngicsélve szállnék feléd..." De ez csak úgy mondva van. Bizony. Udvarlásból meg illedelemből. Mer' a legtöbbje ez alatt a kimondott pinát érti és gondolja. Értöl engem???!!!?!? A PINÁT!!!!! Idefigyelj, Vendel. Énnekem van egy nézetem: hogy nem a pina forog a világ körül, hanem igenis, a világ forog a pina körül.
5 Clerks II (2006)
Shop-stop 2.
Kevin Smith (I) paródia, vígjáték 728 3,8 Randal Graves: Ez a buli ebben a melóban, hogy zsezsegnek körülötted az üde puncik és istenítenek, mert nekünk már van jogsink. Királyság! Dante Hicks: 33 éves vagy. Randal Graves: Akkor mutass nekem egy 33 éves tyúkot, aki ugyanolyan vad és szenvedélyes, mint egy 17 éves. A mai tinik tisztára be vannak gerjedve. Még azt is bírják, ha seggből szájba nyomod. Dante Hicks: Édes jó istenem! Randal Graves: Mivan? Dante Hicks: Ez most komoly? Randal Graves: Naná! A seggből szájba téma nálam mindig komoly.